Skip to main content

We hebben jullie gemist. Welkom terug!

Woensdag 3 juni 2020 om 15u33, nieuwsflash op Radio 2 :  Vanaf 8 juni 2020 mag de horeca, waaronder ook letterlijk het woord b&b valt, zijn deuren opnieuw openen voor hun gasten. Snel zette ik de radio iets harder. Had ik dit wel goed gehoord of kwam er een “maar” achter ? Nee hoor, de langverwachte datum werd werkelijkheid ! Ik kon mijn oren niet geloven. Ik voelde de trillingen in mijn benen en de kriebels in mijn buik. Het voelde alsof ik een klein kind was die een super groot geschenk kreeg, alsof ik een 12 jarige was die haar eerste dag in de grote school mocht doorbrengen, alsof ik een puber was die als eerste keer naar een fuif mocht gaan ! Tranen van geluk kwamen boven.

Bijna 3 maand lang heb ik kunnen “genieten” van bijna niks doen, van buiten in mijn tuin bezig zijn onder meestal een stralende zon, van fietstochten via de fietsknooppunten te  maken waardoor mijn conditie toch een beetje op peil bleef, van met onze Joppe naar de Kust te gaan en samen aan de vloedlijn de vlieger op te laten, van in het weekend lang te mogen slapen en in mijn pyama te mogen ontbijten, van op zondag samen met Johan te kunnen gaan wandelen in het Brugs Ommeland en nadien op onze terras van de b&b een goeien te kunnen drinken, van zoveel kleine dingen te kunnen genieten maar van mijn job die ik met heel veel plezier doe mocht ik niet genieten., die werd op non-active gezet !

Ik begon direct alles opnieuw op te frissen. De spinnetjes en kleine stofnetjes, het stof en de vele pluisjes (God weet vanwaar ze kwamen) hebben plaats gemaakt voor een frisse b&b.

De maatregelen, een pagina of 3,  die we hebben doorgekregen heb ik wel 3 keer moeten lezen. Wat een regelgeving !!!! Ik heb mijn uiterste best gedaan om die allemaal na te leven. Maar ik wil vooral dat mijn gasten niet het gevoel krijgen dat ze opgesloten moeten op vakantie gaan. Ik heb het sfeervol gehouden, weliswaar zonder sfeerkussens maar het bloemetje op de tafel mocht er blijven. De folders om uitstappen te maken mochten we ook niet langer te nemen leggen maar geen nood : vraag me gerust om tips en die zal ik jullie met veel uitleg geven. Gelukkig hebben we een hele grote ontbijtruimte en heb ik de tafels goed uit elkaar kunnen zetten. De tafellopers heb ik ook moeten verwijderen maar er zijn placemats in de plaats gekomen. Mijn grootste zorg is dat ik geen ontbijtbuffet meer mag zetten want blijkbaar mogen jullie niet zomaar rondlopen in de ontbijtruimte !!! Niet panikeren : ik bind jullie niet vast op jullie stoelen maar breng met plezier het ontbijt aan tafel. Zelf ben ik ook benieuwd hoe dat zal verlopen. En voor gasten die toch liever het ontbijt op de kamer hebben, mogen me dat bij het inchecken laten weten. De handgel staat jullie op te wachten in de ontbijtruimte en in de gang, klaar om samen met jullie het virus te verslaan. En wat het mondmasker betreft : die zal ik zeker aandoen als jullie dat verlangen. Het zal wat moeilijker worden om een babbeltje te slaan maar moeilijk gaat ook héé, we zullen wat luider praten!

Als afsluiter wil ik jullie dan ook allemaal bedanken om mee te helpen aan de regeltjes die ons werden opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad waardoor het gebleven is bij maar 3 maand sluiten. We hebben jullie ongelofelijk gemist en verwelkomen jullie graag opnieuw met “open” (of moet ik zeggen gesloten) armen.

Dikke warme knuffels,

Linda, Johan, Lynn, Niels en onze Joppe